Konsert 21 februari 2013 i Palacio de la Música

Det bästa från det bästa
Highlights från Musikal och Operett

Musikalisk stjärnglans över Torrevieja
 ”Musik skall byggas utav glädje” står det i visan, och nog bjöds det på många härliga musikaliska genrer och höjdpunkter, när den svenska kvartetten av ledande musikal- och konsertartister intog scengolvet i Torrevieja! Som utlovats gavs det bästa av det bästa, ett pärlband av kända melodier ur musikaler och operetter, framförda av artisterna Mia Karlsson, sopran, Niklas Andersson, tenor, och av den hemliga gästen för kvällen violinisten Rimma Gotskosik, alla ackompanjerade av pianisten Johan Hugosson, som stort imponerade med sitt pianospel.

Från Englands musikalscener
De kom närmast från Englands olika musikalscener, inbjudna av Percy Lundin, en av eldsjälarna i det nordiska nätverket Aktiv i Torrevieja och som tillsammans med den kände kustprofilen Gunnar Mattsson lät presentera kvällens artister för den närvarande publiken, som hade turen att ha fått biljetter.

 Först in på scen kom Mia Karlsson, som visade sin briljans i Adeles skrattaria ur Läderlappen, det bjöds på skön duettsång i Tonight ur West Side Story av henne och Niklas Andersson, det blev kända toner från den svenska musikalen Kristina från Duvemåla, från Chess, My Fair Lady, Phantom of the Opera samt mycket mera, och det bjöds på imponerande violinspel av kvällens gästartist Rimma Gotskosik, som gavs ett stort utrymme på scenen under kvällen.

Suveränt pianospel och njutbart musikstycke
 Bland alla kvällens pärlor fanns ändå några som glänste extra starkt. När pianisten Johan Hugosson framförde sin egenhändigt komponerade From Dusk to Dawn (Från skymning till gryning), var det en högtidsstund av ett suveränt pianospel samt ett vackert och njutbart musikstycke.
 
En som fångade publiken väl genom sin sång- och scenkunskap och publika närvaro var Niklas Andersson. När han och Mia i en duett, ömt och mycket känslosamt, sjöng All I ask of you ur Phantom of the Opera, var det en av höjdpunkterna. Och starkt var det när Mia Karlsson framförde Gabriellas sång ur filmen Så som i himmelen.

Kulturskatter från Sverige
Tänk att vi i Sverige har en sådan skatt av unga, framgångsrika artister och likaså av all fantastisk musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Det är med stolthet vi delar med oss till övriga världen och till Costa Blanca-kusten av den skatten. Melodin Time to say goodbye, som framfördes efter sista inropet får gälla för kvällen, inte för framtida satsningar.

Lilian Ronander

Detta fick ni höra: programmet i detalj

och så här lät det:
http://www.youtube.com/watch?v=avSU6cCqgoU

http://www.youtube.com/watch?v=tUq-8Ud-zVAFler klipp kommer senare!

Mia Karlsson. Känd från Londons och Köpenhamns musikalscener och senast från adventsgudstjänsten i La Inmaculada 2012. Minns Mias framträdande tillsammans med Coro Nórdico, 1 advent 2012.
Se videon >>

Niklas Andersson. En av Sveriges absolut bästa tenorer. Med sin ljusa baryton tar han sig an alla de stora och välkända musikalstyckena. Även han känd från Londons scener och senast i sin julshow i Sverige.

På flygel får fick höra Johan Hugosson. Dels som suverän ackompanjatör men även som suverän solopianist.

Den hemliga gästen var en fantastisk violinist vid
namn Rimma Gotskosik och som för närvarande
leder Stockholms operettensemble


Mer information om artisterna:
Mia Karlsson
Niklas Andersson
Johan Hugosson
Rimma Gotskosik


Mia Karlsson (Think of me) Det ny teater i København:

Niklas Andersson (Getsemane) Dalhalla

Johan Hugosson (Memphis Stomp)
 

 


Aktiv i Torrevieja är en ny träffpunkt på nätet
för nordbor i och omkring
Torrevieja.
Staden ligger på Costa Blanca vid Medelhavet i Spaniens sydöstra del.
På webbplatsen aktivitorrevieja.com finner du information om
begivenheter, praktiska tips, reportage, förslag på aktiviteter,
möjliga gemensamma träffar, resor m.m.


Du är välkommen med egna tips och inlägg på
mail@aktivitorrevieja.com
www.aktivitorrevieja.com © – citera oss gärna men ange källan