CSS Dropdown Menu

Gillar du att fiska?

Fisketurer kan ordnas ute på Medelhavet med start från hamnen i Torrevieja. Under sommaren ligger turerna nere men i september-oktober kommer en utmärkt fiskeperiod för framför allt tonfisk.


Fisketävlingar
ordnas varje år i Torrevieja. Våren 2013 i maj anordnades en ny typ, surfcasting, för första gången här. Det var den nybildade klubben Todomar i Torrevieja som stod som arrangör.
Tävlingen pågick från kl.19 till kl.3 på morgonen. Anmälningsavgift var 40€ för par att betalas in på bankkonto. Platser lottades ut kl.17.30 och kl.4 på morgonen granskades fångsterna. Första pris var 400€, andra 250€, tredje 150€.
Mer information finns på facebook ”surfcastingtodomar” samt per telefon 622 731 569 eller 626 211 617. 
Alla som ville komma och titta på hur den här sporten går till – den är ännu rätt okänd men en passion för dem som ägnar sig åt den - välkomnades av klubben.


Fisketävling i Torrevieja 1-2 december 2017
Sedan anmälningstiden till Internacional de Pesca a Dúos gått ut, finns 46 fiskelag om två personer vardera på listan. De kommer från hela Spanien och Italien, Frankrike, England och Portugal samt för första gången från Belgien. Förra årets vinnare kom från Italien. Det är RCNT, Real Club Náutico de Torrevieja som står som arrangör, i år för 11. gången..
Fisket börjar kl.6 på lördagsmorgonen och prisutdelningen sker kl.21. Fiskefångsterna skänks till Alimentos Solidarios i Torrevieja.
november 2017


Ett strandbesök med överraskning

Till den långa La Matastranden är det många som söker sig när den spanska solen sänder ut sina varma strålar, och detsamma gjorde vi en varm februaridag.
I utsikten från solstolen kunde vi iaktta en ung man länge stå stilla och titta ut mot havet, och i händerna höll han vad som såg ut som ett mindre nät. Länge länge stod han där, och vår nyfikenhet gjorde att det var svårt att släppa blicken från honom. Och så, efter omkring tre kvart, tog han några varsamma steg ut i vattnet, kastade ut sitt nät och när han drog in nätet sprattlade det av ett antal silverglänsande fiskar däri.
Det hela såg så skickligt ut så vi måste gå fram och fråga hur i all sina dar han kunde så exakt pricka in fiskstimmet! Han berättar att det är sju års erfarenhet, ett lugnt hav, de rätta vindarna samt tålamod som ger kunskapen, och visar upp ett femtontal fiskar som han fångade i sitt nät där alldeles invid strandkanten. Imponerande tycker vi som aldrig sett något liknande, men tyvärr frågade vi inte vad fiskaren heter. Generöst delar han med sig av sin fiskelycka, så i vår frys ligger nu en fisk i väntan på att bli middagsmat!
Lilian och Agne
Läs pdf-versionen . . .


fiskfangst1.jpgfiskfangst2.jpgfiskfangst3.jpg


detnappar.jpg


Det nappar!

rockan 1.jpg


En 75-kilos rocka var det - för tung och hal för fem man att vända på innan den fick gå tillbaka till havet!