CSS Dropdown Menu

Några tidigare dagturer att ses som exempel

I första hand bevakas utställningar i Alicante hos MARC eller konstmuseerna, Volvo Ocean Race när det sker, eller medeltidsmarknader i Orihuela m.fl. orter i närheten, julmarknad i Bullas etc.


Hösten 2012
Höstens första tur med AiT blev en dagtur torsdag 11 oktober
- lätt att upprepa - "för egen maskin" till MARQ, det arkeologiska museet i Alicante. "Barbarernas skatter" av föremål från romartiden, som hittats på Rhens botten, är unika och aldrig visade utanför sitt hemmamuseum i Steyer i Tyskland.

Vi träffades vid busstationen i Torrevieja kl. 9 och köpte biljett till Alicante-bussen, som avgick kl.9.15.
Väl framme i Alicante ca 10.20 promenerade vi 2 km. till muséet - framme ca kl.11. Det finns också bussförbindelse till muséet.
Bussen till Alicante kostade 4,20 euro, inträdet till muséet endast 1.50 euro för pensionärer.

Vi blev imponerade av den stora konstfärdigheten hos de tvåtusenåriga fynden, den förbluffande tekniken i konstruktionen av vagnar och seldon, av verktyg för smide och fårklippning och många smycken, som ser likadana ut än idag!

Efter besöket lunchade vi i gamla stan. När vi sedan skulle ta bussen tillbaka till Torrevieja, visade det sig att den var "utsåld" så att vi fick köpa biljetter till nästa tur en timme senare.
Buss tillbaka går varje heltimme med sista bussavgång kl.21.
Muséet har öppet kl.10-19, stängt måndagar.Reseaktiviteter våren 2012:
Jumilla-resan torsdag 19 april

skedde med de engelska rosa bussarna, vilket innebar att vi måste själva reservera plats hos bussbolaget - info@viajesrosatours.com - och sedan betala biljetten kontant på bussen. Bussbolaget hämtade upp på en mängd olika ställen i och omkring Torrevieja - se deras lista på nätet
http://www.viajesrosatours.com, välj pickup points.

Det var en trevligt upplagd dagtur med besök på bodega och monasteriet Santa Ana samt en guidad promenad i de gamla kvarteren i Jumilla.
Det hela kostade 25 euro inkl.lunch och resan gick ett stycke in i landet på slätterna mellan bergskedjorna. Lunchen var god, klostermuseet intressant och utöver oss nordbor utgjorde engelsmän och skottar ett trivsamt sällskap.
Ifråga om bodegabesöket på San Isidro tyckte vi att man kunde lagt ner mer omsorg på provsmakningen av några viner: de var oluftade och iskalla och gavs därmed inte en rättvis chans vid bedömningen! Bättre viner kunde vi köpa i deras butik.

Mojácarresan söndag 25 mars gick i strålande väder och samlade elva nordbor i bussen, som i övrigt var fylld av engelsmän och tyskar. Allt fungerade perfekt och resans trevliga uppläggning med besök i kustbyn Águilas uppskattades mycket.


Konstresan till Orihuela torsdag 15 mars
:
Vi blev sexton personer, som i fyra bilar for till Palacio Sorzano de Tejada, calle Doctor Sarget 5 i Orihuela för att se en del av den förnämliga Fundación Pedreras konstsamling. Den nuvarande utställningen pågår fram till midsommar och upptar sex salar i det vackra palatset. Efter att ha beundrat tavlorna från mitten av 1800-talet till tidigt 1900-tal under ledning av engelsktalande guide åt vi lunch på Casa Corro, en hundraårig berömd restaurang alldeles norr om stadens palmeral.

Om konstmuseet skrevs följande efter donationen för ett år sedan:

Konstsensation i Orihuela

Orihuela har lyckliggjorts med en förnämlig konstsamling, upplåten för allmänheten genom Fundación Pedrera av företagaren Antonio Pedrera, född i Orihuela, stor konstälskare och beskyddare av Pradomuséet i Madrid.

Över 500 verk från medeltid till nutid av storheter som Picasso, Rembrandt, Joaquín Sorolla, Pablo Salinas, Joaquín Agrasot o Fortuni finns nu att beskåda i Palacio Sorzano de Tejada. Med samlingen följde nämligen även detta hem för den. Där kommer också att inrättas en stor utställningssal för övriga konstevenemang.Badresor
Det finns två spa-anläggningar på relativt nära håll - Marjal lite norr om Torrevieja, Thalasia i söder.

Man ska ha med sig handduk, badmössa och badskor - de två senare går att köpa där. Bassängen är mycket stor med många vattenmassageplatser, man bottnar överallt, vattnet håller 34 grader och är salt. I anslutning finns ett gym, som man har fri tillgång till, samt en cafeteria.
Inträdet kostar 12 euro för ett dagsbesök men om man köper ett klippkort för 10 besök halveras priset. Klippkortet är inte personligt och två kan gå in på ett och samma samtidigt. Kortet kostar 60 euro.Vi hoppas få till någon bodegaresa och en naturresa längre fram.

Kom gärna med förslag om liknande resor till mail@aktivitorrevieja.com
Reseaktiviteter hösten 2011:

Av höstens turer gick den första den 3/10 till Crevillente för att se på Moros y Cristianos.Volvo Ocean Race
- den stora havskappseglingen jorden runt

Vi är en grupp seglingsintresserade nordbor, som for och såg starten från Alicantes hamn lördag 5 november. Resan blev lyckad fast vädret var hårt för seglarna - se bilder här

Vill du följa världsomseglingen på nätet så är adressen denna:
http://www.volvooceanrace.com/en/home.htmlHöstens sista resa
gick till julmarknaden i Bullas den 4 december och blev mycket uppskattad.

En annan liten tur var till grottorna i Rojales med sina ateljéer och som avslutades med lunch på orten.


Reseaktiviteter våren 2011:

Under våren 2011 besöktes Medeltidsmarknaden i Orihuela, den största i Spanien.

Fredag 11 februari gjorde vi en resa till chokladfabriken Valor i Vilajoyosa. Vi blev hela 17 personer, som for i strålande väder genom det vackra landskapet upp till Vilajoyosa. Där fick vi en visning av chokladmuséet av guiden Alicia Segovia, som talade tydlig och långsam spanska och utmärkt engelska. Efter en filmvisning - en kortare version kan man se på nätet - följde en promenad genom fabriken mot slutmålet: butiken!

Lördag 19 mars var Fallas i Valencia resmålet: de som deltog kunde berätta om en lyckad resa både vad det gällde Bus-trips och själva Fallas. Mycket folk och hög ljudnivå, fantastiska papier maché-
figurer.

Onsdag 24 mars gjorde vi en stadsvandring i Orihuela. En guide från turistbyrån visade oss Iglesia de Santiago, biskopspalatset, katedralen och museet med den utgrävda stadsmuren - vi rörde oss alltså bland sevärdheter från åtskilliga århundraden bakåt i tiden. Som avslutning och anknytning till nutid fick vi gå in i huset, där poeten Miguel Hernández växte upp. En mycket lyckad dag, mättad med kulturupplevelser.

Bodegaresan torsdag 14 april till Bodegas Francisco Gómez i Villena blev mycket lyckad och alla var nöjda. Det var vinprovning med tapas på bodegan och lunch på El Paraíso vid återkomsten.


Vi som var kvar över sommaren låg inte bara på playan:

Torsdag 23 juni tog vi 9.15-bussen till Alicante för att besöka den arkeologiska utställningen från Eremitaget på MARQ, Alicantes moderna arkeologiska museum. Vi fick se fynd, som inte visats utanför Ryssland förut, från stenålder till Ivan den förskräcklige.

Hösten 2010:
I oktober har Klubb Torrevieja gjort två uppskattade småresor - en till Alicante för att se en egyptisk utställning och gå upp på borgen Santa Barbara och en till Benidorm Palace och dess show.

Under november har vi gjort en bodegatur med vinprovning och ännu en dagstur till Alicante och dess konstmuseum Mubag.

Reisetips

Noen søkermotorer for billige flyreiser


Flyselskaper:

www.ryanair.com

www.norwegian.com

www.sas.no

www.sas.se

www.sas.dk
På disse søkermotorene kan du finne billige flybilletter

og sammenligne priser fra flere flyselskaper:


www.finn.no

www.billig-flybillet.dk

www.momondo.com

www.flybilett.net

www.flybilligst.com

Dagsturer med bussbolag från Torrevieja:
www.viajesrosatours.com (kallade bus-trips)

www.coachtripsonline.com

www.farochflygispanien.com


BULLAS torgmarknader:
Första söndagen i varje månad mellan 9 -14.00
Trevligt utflyktsmål! Provsmaka på korv, ost & vin. Vinmuseum & turistkontor.
Den lilla staden Bullas ligger 50 km väster om Murcia vid väg C-415.
För att se en engelsk förteckning över varje månads tema klicka här

Res med spanska pensionärer!
Torreviejas centra för Tercera Edad erbjuder resor i första hand för sina medlemmar till förmånligt pris, som dock kräver att bussen fylls. Restplatserna går till vilken annan pensionär som helst, man måste inte ens ha padrón i Torrevieja.

Några exempel
Hösten 2012 gick det resor till Asturias och Galicien och 14-19 november for man till Baskien och Kantabrien för 295 euro - sex dagar och fem nätter på trestjärnigt hotell - läs mer

Resa till Galicien och Portugal 14 april 2013
Våren 2013 gick ännu en tur norrut med spanska pensionärer. Det var stiftelsen Mayores sin barreras (Pensionärer utan gränser) som arrangerade. Den var öppen för alla pensionärer över 55 år via programmet MASBAVIAJES och resmålet var Galicien, Rías Baixas och Portugal.
6 dagar/5 nätter för 172€.
Avresan gick 14 april 2013 från Plaza de la Constitución - Stora torget i Torrevieja.