CSS Dropdown Menu

Båtverksted og workshop for sysselsetting

 


Gammel og sentral
middelhavskultur

Det handler om restaurering av 8 gamle båter bygget i tre.I sin tid brukte de latinerseil, vela latina, en seiltype som ble tatt i bruk allerede i oldtiden.Det er et trekantet seil, festet horisontalt langs en rå som er montert i vinkel på masten i langskips retning.  Arbeidet er blitt dedikert  arbeidet for formidling og markedsføring av historie og navigeringsmåte. Eier av båtene er Torrevieja kommune som også driver Escuela Municipal de Vela Latina.Denne skolen organiserer kurs i navigasjon i månedene juni til desember.

Realisering
Bystyremedlem for markedsføring og utvikling av kommunen, José Antonio Sánchez García, understreket ved dåpen av fartøyene at opprydding, reparasjon og overhaling av alle båtene ikke hadde vært mulig uten frivillig innsats. Her ble nevnt elever fra snekkerlinje, personer fra  Escuela Municipal de Vela Latina og medlemmer av  av  Salt-museet. Alle meget opptatt av den maritime tradisjonen i Torrevieja.
Ved Miguel Hernández-universitetet i Elche er det et nytt fag under utvikling på idrettslinjen: Fundamentos de los Deportes Náuticos.

Mars 2010
Kilde: El Torrevieja


.