CSS Dropdown Menu
Flytog Alicante - Torrevieja i fremtiden


Prosjekt for utbygging av kollektiv transport
mellom Torrevieja og flyplassen i El Altet

Mange i Torrevieja opplever det besværlig å komme seg til og fra flyplassen. Spesielt hvis man ikke har egen bil, eller venner med bil. Ettersom over femti prosent av innbyggerne ikke er spanjoler, skaper også dette et transportbehov. Politikerne er klar over dette.

Bevilgning
I et intervju i midten av mars sa ordføreren i Torrevieja, Pedro Hernandez Mateo, at staten hadde bevilget midler som skal administreres gjennom departementet for infrastruktur og transport i Generalitat Valenciana, den autonome delstatsregjeringen i Valenciaregionen. Summen på  € 396.000  er øremerket for prosjektet kollektiv transport reservert for strekningen Alicante -Flyplassen-Torrevieja.

Transportnett med sentrum i Alicante
Drives av det regionale selskapet Tram Metropolitano de Alicante med skinner både under og over bakkeplan. Skinnene er smalsporet slik at de kan tilpasses både trikk og lettere tog. Med hovedpunkt i Alicante skal nettet utvides nordover til Denia og sørover langs kysten av Costa Blanca via El Altet (flyplassen), Santa Pola, Guardamar og ende med plattform ved det nye Hospital de Torrevieja.

Transportmidler
Her vil man også eventuelt ta sikte på å kombinere skinnene til både trikk og lettere tog. I kombinasjon med bruk av vei vil man bruke buss. Her vil N-332 være en aktuell trasé.

Mars 2010
 
Kilder: Torrevieja.com
           eltorrevieja.es

flytog