CSS Dropdown Menu

Några tidigare års halvmaror i Torrevieja:

Senaste nytt
från Torreviejas halvmara 2014:
Även i år var samma svenska i topp som i referatet från år 2012 nedan:
Petra Skiöld etta i sin klass!

Läs mer här

År 2011:
Sverige glänste
när halvmaran genomfördes i Torrevieja!
Vädret var näst intill perfekt, stämningen bland deltagare och publik var på topp, sambaorkestern spelade på sina slaginstrument bara så medryckande som de kan, och speakerns röst skrällde lika öronbedövande högt som vanligt när halvmaran gick av stapeln sista söndagen i februari.

På deltagarlistan återfanns ett antal skandinavier som sprang den 21 km och 93 m långa sträckan genom Torreviejas gator, men snabbast med råge var Fredrik Uhrbom från Stockholm som tog hem fjärdeplatsen med tiden 1,09! En stor prestation med tanke på att den som först kom i mål endast var två minuter snabbare.

Att urskilja alla drygt tvåtusen löpare som sprang banan var omöjligt, men ytterligare en svensk i förskingringen som genomförde loppet var Agne Andersson från Gotland. Dock inte med samma strålande resultat, men ändå nöjd med sin prestation. För honom var det tredje gången gillt här i Torrevieja, men hemma i Svedala har han sprungit ett antal halvmaror tidigare.

Ett par deltagare fick problem av något slag och fick hjälp av sjukvårdspersonal som alltid finns på plats, och många möttes av barn och andra anhöriga redan i målgången. Att regnet så sakta började strila över alla väntande gjorde inget, halvmaran här i Torrevieja är en folkfest.
Dagen efter halvmaran meddelades från arrangörerna att banan var felmätt och därmed 625 meter längre än vad som angetts! En miss som de så här i efterhand inte kunde göra annat än be om ursäkt för.
Lilian Ronander
Text och fotoHalvmaran 2010 - läs härfredrikuhrbomnr2.jpg


Starten går med Fredrik Uhrbom som nr 2 i täten

sambaorkestern.jpg


Medryckande toner från sambaorkestern


agnemotmal.jpg


Agne mot mål