CSS Dropdown Menu

Naturhistoriskt museum i Gamla Renfestationen

Ännu ett museum i Torrevieja, invigt den 1 april i år med högt ställda ambitioner! I gamla Renfes inte alltför stora lokaler ryms representanter för däggdjur, fåglar, sköldpaddor, fiskar och snäckor. Naturligtvis ligger för en ort med Torreviejas läge gärna tyngdpunkten i samlingarna på det marina och strandnära, exempelvis bland däggdjuren valarna, bland de ryggradslösa snäckorna. Det är spännande att se vad som kan stranda på La Mata-playan!

Man har under åren byggt upp ett litet husvillt lager av mindre valskelett, fågelbon, skal av havssköldpadda, musslor m.m. Ett holländskt par donerade år 2005 en stor samling snäckor, musslor och koraller från Zanzibar till Ayuntamientot. Muséet riktar sig till alla Torreviejas invånare liksom till besökare och turister från utlandet. Det kommer givetvis att bli populärt bland lärarna och användas mycket i skolornas naturundervisning.
 
Upplägget följer tidens trender med att betona miljöaspekter, biologisk mångfald, hotade djurarter och allmän ekologi. Man har redan sedan tidigare kontakter med en rad museer som Museo Nacional de Ciencias Naturales, Museo de las Ciencias de Granada, Museo Paleontológico de Murcia, Museo de las Ciencias de Murcia, Museo Paleontológico de Elche, Museo Valenciano de Historia Natural och Museo de Cetáceos (valar) de Matalascañas.

Det finns tidigare vetenskapliga undersökningar som borde göras kända för allmänheten. Likaså önskar man ”placera det nya museet på kartan” både nationellt för att få hit tillfälliga utställningar och internationellt genom att se till att muséets samlingar integreras med den globala infrastrukturen när det gäller information om biologisk mångfald.
Muséet är öppet vardagar.först efter att man tagit kontakt med kulturavdelningen per telefon 966 706 838 två dagar i förväg.

okt 2014