Blåsorkestern ”Just Brass” spelade såväl klassiskt som just brass i flera repriser under kvällens gång. Den blandade lokala kören ”Voces de amigas de Rojales”, bestående av en mix europeiska nationaliteter, sjöng en avdelning spanska sånger – med bravur.
Kvällens svagheter bestod av en överdriven och egocentrisk presentatör samt det omotiverade högtalardånet vid det sydamerikanska paret ”Graciella & Andres” i och för sig utmärkta framträdande. Vi tänkte inte på att öronproppar kunde behövas vid denna typ av underhållning. Det var ju inte fråga om en rockkonsert!
Arrangörer var ”Torrevieja Barbershop Harmonisers” och Rojales stadsstyrelse som kanaliserade biljettintäkterna till välgörande ändamål i regionen.
Christian Schönberg

Nedan bild av "The VelveTones"


Lyckad konsert i Rojales

Torrevieja är inte ensamt om att bjuda på kulturupplevelser av varierande art. ”Aktiv i Torrevieja” ger information om evenemang även i övriga delar av regionen.

Exempelvis besökte ett litet gäng på sju personer Teatro Capitol i Rojales den 27 november och fick uppleva en lång och variationsrik musikafton av hög klass. Stilarten ”barbershop” dominerade den tre timmar långa konserten. Engelsmännen stod för merparten av showen. Barbershopkören ”The Harmonisers” stod för en gedigen insats, likaså ”The VelveTones” – damkollegorna med sina glittrande dräkter och sprudlande musikalitet. Två färska ensembler, manskvartetten ”Q4” från Quesada och damkvartetten ”Viva” stod för de proffsigaste inslagen.

Velvetones