CSS Dropdown Menu
Nytt sportkomplex invigdes i juni 2010

Anläggningen omfattar hela 300.000 kvadratmeter och blir därmed den viktigaste i hela Valencia-regionen. Hit skall sportutövare från hela Spanien kunna komma redan följande vecka till en betydande sportslig infrastruktur: två fotbollsplaner med konstgräs och 30.000 kvadratmeter för racketsporter med 10 tennisbanor, en tennishall, som rymmer 700 åskådare och kan byggas ut för 1.700, 8 paddelbanor runt en central bana med plats för 180 åskådare, ett stort gym på 400 kvadratmeter. Ytterligare 3.000 kvadratmeter ägnas rugby med plats för 3.000 åskådare, godkänt för internationella rugbytävlingar. Till allt detta givetvis tillhörande omklädningsrum, toaletter, förråd, medicinsk utrustning, administrationskontor, cafeteria m.m.

Redan förut finns mer än 80.000 kvadratmeter i tidigare sportanläggningar i närheten som Blå paviljongen (Pabellón Cecilio Gallego) och Palacio de los Deportes Infanta Cristina med sin uppvärmda pool av olympisk storlek, en tidigare fotbollsstadium Vicente Garcia och två planer med konstgräs bredvid Infanta Cristina-palatset, ett kommunalt gym, Pista de Atletismo Daniel Plaza med två löparbanor vid Antonio Soria-parken.
Totalt 23.000 kvadratmeter parkering och 5.000 kvadratmeter grönområde sörjer för besökarnas tillgänglighet och bekvämlighet i det stora sportkomplexet.

Även i Orihuela Costa kommer ett nytt sportcentrum att tas i bruk under året. Det ligger vid C/Niagara nära ayuntamientot i Playa Flamenca men är av mer blygsam omfattning med sina 24.000 kvadratmeter.

 
 
 
 

sportkomplex.jpg