CSS Dropdown Menu

  www.costaart.net

  Nettside for kunstnere og kunstinteresserte

  På denne nettsiden kan du finne opplysninger om
  kunstnere, kunstgrupper, kunstmaterialer, kurs m.m.
Expo Artisteo
invigdes lördag 30 januari 2016: Torreviejas konstnärer har bildat en ideell förening och skaffat lokal. Föreningen kallar sig Expo Artisteo (Asociación Cultural de Artistas en Torrevieja, ACAT) och lokalen ligger på calle Maldonado nr 50 (nära Kvarnen och Plaza Calvario).

artisteo.jpg

Aktiviteterna spänner över måleri, keramik, fotografi, videos, dekoration, design, skulptur till dans, musik, teater, poesi …
Hit kan man ringa på 647 551 392, eller skriva till anfevi@hotmail.com eller bara gå dit. Det är öppet måndag-fredag kl.17-21.


Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) i Alicante feirer sitt tiårsjubileum med en severdig kunstutstilling.

 

14 malerier er utlånt fra Museo Nacional del Prado
En samling malerier av stor verdi fra Museo Sorolla, Valencia
Utstillingen er verdsatt til fem millioner euro.

Museet har benyttet dette året som markerer tiårsjubileet for etableringen av Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG), til å hedre store malere fra provinsen Alicante i det 19. århundre. Tittelen  " El siglo XIX en el MUBAG. De la formaciόn a la plentitud de un artista” (“Det 19. århundre i MUBAG. Fra grunnleggende utdannelse og   praksis til moden og fullverdig kunstner”), er ment å informere  om karriere og prestasjoner av de ledende kunstnere i denne epoken i Alicante. Den som også tjente til å gi berømmelse og glans til den såkalte valencianske skolen.

Det er en stor utstilling som samler de mest fremragende verk av Alicantes kunstnere i det 19. århundre. Utvalget består av mer enn 60 verk, ordnet  kronologisk, slik at det blir mulig å se prosessen i utvikling og kreativitet som maleren gjennomgår. De fleste av disse arbeidene tilhører malerisamlingen til la Deputaciόn de Alicante (den ansvarlige provinsregjering og autonome administrasjon av provisen Alicante), som tilhører comunidad Valencia. I midten av det 19. århundre besluttet regjeringen å støtte kunst  gjennom etablering  av støtteordninger for kunstnere. Bevis for dette er verker av Fernando Cabrera, Pedro Serrano, Francisco Bossio, Francico Bushell, blant mange andre.

Som nevnt ovenfor, kan vi også glede oss over 14 malerier  som er stilt ut for første gang, utlånt av Museo Nacional del Prado. Blant dem "La última borrasca" av Heliodoro Guillén. Dessuten inkluderer utstillingen også 9 verk av stor verdi, utlånt fra  Museo Sorolla i Valencia.

Du kan besøke MUBAG hver dag unntatt mandager.
Tirsdag til lørdag fra 10 – 20. Søndager og helligdager fra 10 – 14.

På telefon: 965 146 780. kan du få mer informasjon og eventuelt bestille guide for grupper.

S.Ka.

 

 

 

cuevasdelrodeo1.jpg


  Första söndagen i varje månad ordnar
  konstnärskollektivet i grottateljéerna i
  Rojales en konst- och konsthantverksmarknad.
  Man har öppet från kl.11.mubag2 r.jpg

Ovan och nedan foton från invigningen den 6 november 2012

mubag3 r3.jpgmubag4 r2.jpg

Nedan skymtar Sorollas målning Nadador (Simmare) från 1905.
Alicantekustens klara havsvatten var som en uppenbarelse för Sorolla.


mubag5 r4.jpg