CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Fläskfile under italienskt täcke

Festfin fisk medan potatisen kokar

Superenkel, men snygg och god nog att bjuda gäster på. Och lite fest kan man ju behöva, när termometern fortfarande visar plus noll-komma-fem och något obestämbart snöblandat yr utanför fönstret.
Utgå från 600 g laxfilé, utan skinn och ben. Alldeles utmärkta är de styckfrysta från Findus, man klipper bara loss så många man behöver och låter resten ligga kvar i frysen. Tina och låt rinna av ordentligt. Lägg filébitarna i en smord ugnssäker form, salta och peppra. Låt en burk kräftstjärt7ar (ca 340 g) rinna av i sil, fördela dessa rättvist över laxbitarna.

Blanda ihop följande och fördela ovanpå fisken:
1 tub mjukost med kräft- eller skagensmak
1 dl vitt vin
2,5 dl grädde (mellan eller visp, går bra vilket som)
2 msk hummerfond (Bongs)
1 dl finhackad dill
Salt
1 kryddmått cayennepeppar
1 dl riven lagrad ost
Gratinera i 200 grader varm ugn, 20 – 25 minuter. Pressad potatis och lättkokt sparris till.

 

I glaset: nr 2032 Simonsig Chardonnay för 89 kronor, från Stellenbosch i Sydafrika. En av de godaste och mest prisvärda bourgognekopiorna som finns under hundra kronor, blir bara bättre för var årgång som kommer. Lite exotisk frukt, välbalanserat och rent, ett förhållandevis kraftigt vin med mycket elegans för pengarna.

Trevlig helg

Eva

Fläskfile under italienskt täcke