CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.


Italiensk husmanskost på nolltid!
Ett favoritrecept ur Paolo Robertos trevliga kokbok ”Italiensk Fastfood”: Lövbiff i tomatsås!!Fläskfile under italienskt täcke

Blanda
750 g krossade tomater,
1 msk torkad oregano,
3 pressade vitlöksklyftor,
1 tsk salt och
1,5 kryddmått svartpeppar i en skål.

Häll lite av tomatblandningen i en stekpanna, varva lövbiff, olivolja (1 matsked per ”varv”) och tomatblandning.
Avsluta med tomatblandning så att köttet är täckt.
Låt köttet puttra under lock i ca 20 – 30 minuter,

Koka pastan under tiden.
Rikligt med nyriven parmesanost till.

I glaset: Nr 2373 Terreno Chianti Classico – kryddigt och mustigt vin för 89 kronor och ett riktigt skolboksexempel på en typisk chianti. Doft och smak har därmed tydliga inslag av körsbär, plommon, mörk choklad och salvia. Terreno är något så unikt som en ”svensk vingård” i hjärtat av Toscana, den ägs och brukas av paret Mats och Birgitta Ruhne tillsammans med fyra döttrar. Det hela började med att Mats och Birgitta hamnade i en hetsig rättslig strid med Jan Stenbeck i slutet av åttiotalet. Makarna lovade varandra att om de vann, då skulle de minsjäl köpa en vingård i Toscana för pengarna! Och vann, det gjorde dom… I början var vinerna aningen slätstrukna, men övning ger färdighet så numera är de riktigt, riktigt, riktigt bra!! Gillar ni deras standardchianti rekommenderas även Terreno Chianti Classico Riserva, nr 87436 (139 kr) som ni enkelt beställer via Systembolagets e-tjänst.

Trevlig helg alla – här i Blekinge är det äntligen, äntligen VÅR!!!

Eva

Fläskfile under italienskt täcke