CSS Dropdown Menu
 
Välkommen till Evas vin och matråd.

Gott och enkelt ska det vara. Vinerna är hämtade ur svenska Systembolagets samlingar så de går lätt att hitta där. Mer intressant blir det genom att leta fram ett spanskt vin med liknande egenskaper. Ett uppdrag i sig själv.
Men maten då? Recepten är skrivna med tanke på svenska affärer men det finns ju sådana i Torrevieja också.

Lycka till.

     

Gott till grillat (2)

Världens bästa potatismos!

Kommer garanterat att bli en favorit, det blir det i alla fall varenda gång jag bjuder på det…

 

 

Skala och koka mjöliga potatis till fyra rejäla portioner (det kommer att gå åt, jag lovar!). Slå av kokvattnet och låt ånga av ordentligt på spisen, mosa sönder med gaffel. Tillsätt en burk outspädd Campbells kantarellsoppa, en halv påse riven Västerbottensost och ett par deciliter kaffegrädde. Vispa med elvisp tills moset är riktigt fluffigt och krämigt – späd med mer kaffegrädde om det behövs. Moset ska helst kännas lite för ”löst”, det blir betydligt fastare när det gratineras sen. Smaka av med salt och peppar, bred ut moset i en ugnsfast form, strö över resten av Västerbottensosten. Gratinera i 225 grader varm ugn tills moset fått fin färg, ca 10 - 15 minuter.

 


 Gott till är grillade oxfärsbiffar. Köp ren oxfärs av bra kvalitet, låt för tusan bli att blanda ut den med jox typ skorpmjöl och annat dumt! Forma till fina biffar, pensla med god grillolja (Santa Maria’s Hickory är min egen favorit), salta och peppra. Grilla försiktigt, biffarna får gärna vara lite rosa i mitten så att de inte blir för torra.

  Grillat


 


 

I glaset: Zinfandel är ett riktigt sommarvin, av någon anledning… Snällt, gott, lättdrucket, fruktigt, smakrikt och charmigt. Nr 6597 Gnarly Head Old Vine Zinfandel från Kalifornien (89 kronor) är ett pålitligt grillvin som tål både svensk försommarkyla och den konkurrerande doften av tändvätska. Sedan en dryg månad tillbaka finns det även på box för 269 kr, ifall ni blir många runt grillen!


Trevlig grillhelg önskar

Eva