CSS Dropdown Menu

Tapas har blivit ett begrepp t.o.m. i våra nordliga hemländer, vilket avspeglas både i restaurangvärlden och i våra mattidningar. Ordet betyder lock och var ursprungligen en liten brödbit att lägga över vinglaset som ett lock mot flugor, sedan blev det lite pålägg på tilltugget, och nu är det hela små rätter. Tro inte att dessa smårätter är något enkelt och billigt - tar man några stycken kostar det snart som en hel menú del día!

Tapasrundan 2020 i grannstaden Guardamar del Segura 16 - 25 oktober - på bekvämt cykelavstånd!

För att se de aktuella barerna och deras menyer klicka här!

uppdukat.jpgRedan vid entrén kan man mötas av en så här elegant uppdukning av tapasfat som med fiskar och grönsaker blir till ett aptitretande stilleben.sjoborrar.jpg

Men vad är detta? Jo, fyllda sjöborrar!


rullader.jpg

Rullader i krämig sås

fatrad.jpg

Sådana rader av fat är det man ser mest på tapasbarer.

auberginer.jpg

Fyllda auberginer

Årets första tapasrunda 2018

Öppettider:
kl.12 - 16.30 samt kl.19.30 - 23.
I övrigt som tidigare år enligt några stycken längre ned.
Tapasrundans restauranger och barer
i november 2016:

rutamapa16.jpg

Som synes är de flesta koncentrerade i centrum, de har skyltar utanför och inne i baren röstkort att stämpla och box i form av en sjörövarkista där man kan lägga det fullstämplade kortet med angivande av bästa tapas. Då deltar man samtidigt i ett lotteri med fina vinster.
Läs mer nedan.
Torreviejas tapasrundor går två gånger per år - i slutet av april och slutet av november.

Den populära tapasrundan innebär att en stor mängd barer och restauranger erbjuder en tapas + dryck för 2,50€ från torsdag till söndag kl.12-16.30 samt 19.30-23 under två veckor.

Tapas kan vara av två slag: en traditionell tapas eller en nyskapad.

Allmänheten kan rösta om vilken som smakade bäst genom att fylla i ett kort som samtidigt fungerar som lottsedel. Kortet har tio rutor, där restaurangen stämplar att man ätit en eller två där, och när kortet är fullstämplat med tio stämplar från minst fem restauranger (man kan prova en traditionell och en nyskapad på varje ställe), skriver man i vilken som var bäst av vardera slaget och lägger i en låda på restaurangen. Varje deltagande bar eller restaurang har både kort och en sådan låda, liksom det utanför varje bar står en rejäl skylt om att man deltar i rundan och vad man erbjuder.

Så småningom dras en vinnare bland dem som röstat på den tapas resp. restaurang, som fått flest röster. Priserna är inte dåliga – det kan vara hotellvistelser, elektroniska ting, restaurangmiddagar för två etc.


En nyhet vid höstens tapasrunda var en app för mobiler, där man kunde se restauranglista och karta samt även rösta - över 1300 hade nyttjat innovationen.

Exempel på tidigare års vinster, som lottades ut bland de röstande:
:
1. En måltid med avsmakningsmeny för fyra hos Marisquería Torrevieja, en Spa-vistelse för två hos Hotel Doña Monse, två biljetter till något kulturevenemang,ett presentkort på 50€ hos Centro Comercial Habaneras.

2. En måltid med avsmakningsmeny för fyra hos Tasca Nueva Bahía, en Spa-vistelse för två hos Hotel Doña Monse, två biljetter till något kulturevenemang,ett presentkort på 50€ hos Centro Comercial Habaneras.

3. En måltid med avsmakningsmeny för fyra hos Rincón de las Jarras, en Spa-vistelse för två hos Hotel Doña Monse, två biljetter till något kulturevenemang,ett presentkort på 50€ hos Centro Comercial Habaneras.

4. En måltid med avsmakningsmeny för fyra hos Lizarrán, en Spa-vistelse för två hos Hotel Doña Monse, två biljetter till något kulturevenemang,ett presentkort på 50€ hos Centro Comercial Habaneras.

5. En tablet Android 10’ med WIFI, skänkt av www.Torrevieja.com

Inga dåliga lotterivinster - rösta mera!

 

Lördag 1 oktober 2016
inföll Torreviejas internationella tapasdag – ett nytt initiativ, som ger en försmak av de populära tapasrundorna under två veckoslut i november.

Villkoren är desamma under denna enda dag: man får välja bland tapas hos 40 olika restauranger och barer i Torrevieja och priset är 2,50€ inkl. dryck per styck.
Man serverar denna enda dag redan från kl.10 och fortsätter till kl.16.30.
Därefter ett kvällspass kl.19.30 - 23.

För att underlätta för dem som bor i La Mata och La Siesta ställer restaurangföreningen upp med gratisbussar tur och retur kl.11.30 – kl.16 vid ordinarie busshållplatser.

De 40 restaurangerna finns förtecknade här