CSS Dropdown Menu

Leie bil i Spania: www.leiebil.org

Her har du 10 tips ved leie av bil

Du er selv ansvarlig for at bilen du leier er i forskriftsmessig stand. Det kan være greit å være oppmerksom på en del momenter ved leie av bil, slik at ferien ikke blir til et mareritt dersom ulykken skulle være ute.
1. Sjekk tilstanden på bilen nøye før du begynner å kjøre med leiebilen. Det kan være greit å ta bilder dersom du har digital-kamera tilgjengelig, ellers bør du i all tilfeller få en bekrefelse fra leiebil-firmaet hvilke skader som er på bilen før du begynner å bruke den.
2. Du får ikke leid bil uten å ha kredittkort eller VISA-kort
3. Vær oppmerksom på at kjørekulturen i Syd-Europa er veldig forskjellig fra i Norge, med mer aggressiv kjøring og mindre tålmodighet fra dine medtrafikkanter. Ta det pent i begynnelsen til du blir vant til kjøremønsteret.
4. Er du på ferie et sted du ikke kjenner de lokale forholdene kan det lønne seg å holde seg til et av de internasjonalt kjente leiebil-firmaene.
5. De mindre lokale leiebil-byråene reklamerer ofte med lave priser, men du må gjerne betale for alle slags tilleggs-ytelser så finn ut hva som er inkludert i prisen på forhånd. Det er ikke dermed sagt at lokale billigere leiebil-firmaer kan være et godt alternativ, men det kan være greit å rådføre seg med en tredjeperson med tidligere erfaringer først.
6. Sjekk avtalen nøye. Les gjennom hva leie-avtalen sier om drivstoff ved henting og tilbakelevering. Det er vanlig standard at leiebil-firmaet tar seg heftig betalt for å fylle opp tanken dersom den ikke er full ved levering.
7. Skriv ned telefonnummeret til utleier samt ha leiekontrakten tilgjengelig dersom du skulle havne i en vanskelig situasjon eller ulykke.
8. Ansvarsforsikring er i de fleste land obligatorisk ved leie av bil, men det kan være greit å tegne en tilleggsforsikring for å sikre seg. Spesiellt gjelder dette USA.
9. Førerulykkeforsikring dekkes som regel ikke av ansvarsforsikringen, og må tegnes som et tillegg.
10. Bilkjøring med promille er ikke noe mindre farlig i utlandet enn i Norge, selv om promillegrensene ofte er lavere i Sør-Europa. Ta det rolig med alkoholen så kommer du deg trygt frem.